Prvi korak ka zaposlenju - JobFAIR ‘19

Prvi korak ka zaposlenju - JobFAIR ‘19

Nakon jubilarnog desetog, JobFAIR - Iskoristi svoju šansu! se vraća na velika vrata. Naše Udruženje i ove godine organizuje sajam zapošljavanja za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta i ekonomije koji će se održati u Kampusu Univerziteta u Sarajevu, 4. i 5. novembra.

Održavanje Sajma, jedanaestu godinu zaredom, dokaz je kvaliteta koji je prepoznat od sve većeg broja studenata i diplomaca, ali i samih kompanija učesnica Sajma. Prošle godine na JobFAIR-u je učestvovala 21 kompanija, a Sajam je posjetilo preko hiljadu studenata i diplomaca. Broj posjetilaca koji su zahvaljujući JobFAIR-u pronašli željenu praksu, ali i zaposlenje, je iz godine u godinu sve veći.

Primarni cilj JobFAIR-a je povezivanje studenata i diplomaca sa budućim poslodavcima, podsticanje  poslovne kreativnosti i informisanosti o tržištu rada. Tokom ova dva dana posjetioci Sajma će imati priliku da učestvuju u raznim radionicama, i kroz neformalni razgovor s predstavnicima kompanija saznaju kako doći do prakse, ali i kompetencija koje vode do stalnog zaposlenja u nekoj od ovih kompanija. 

Kroz sve aktivnosti koje JobFAIR ‘19 pruža, predstavnici kompanija učesnica Sajma će imati priliku da uvide kompetencije mladih ljudi, spremnost na rad, dodatno učenje i napredovanje, a sve u cilju veće konkurentnosti na sve zahtjevnijem tržištu rada. Jedna od prednosti JobFAIR-a, svih ovih godina, je mogućnost ostavljanja biografija u JobFAIR CV bazu, kojoj kompanije učesnice imaju pristup tokom cijele godine. Trenutno se u bazi nalazi preko 3000 biografija koje se uvijek mogu dodatno ažurirati i dopuniti.

Svake godine, posebnu pažnju pridajemo popratnim aktivnostima koje uveliko poboljšavaju kvalitet Sajma i doprinose većoj posjećenosti istog. Tokom Sajma održat će se prezentacije putem kojih će se predstaviti kompanije učesnice Sajma, zatim CV radionica, OST (Open Space Technology) radionica i veoma popularna CSD (Career Speed Dating) radionica. 

Također, i ove godine, kao i prethodnih, članovi našeg Udruženja su za studente i diplomce iz Mostara, Tuzle i Zenice obezbijedili prevoz na Sajam, kako bi i oni imali priliku informisati se o tržištu rada u našoj zemlji i kroz neformalan razgovor sa predstavnicima kompanija saznati na kojim profesionalnalnim, ali i ličnim kompetencijama trebaju raditi kako bi nakon studija mogli izgraditi uspješnu karijeru. 

Broj studenata koji će organizovanim prevozom doći na JobFAIR je ograničen, a krajnji rok za prijave je 27.10.2019. godine. Svi zainteresovani studenti i diplomci mogu se prijaviti ovdje. Uslov za prijavu je da su kandidati studenti tehničko-tehnoloških fakulteta te da imaju između 18 i 25 godina.

Više o JobFAIR-u možete pronaći na www.jobfair.ba, gdje možete ostaviti ili ažurirati svoj CV. Također, JobFAIR - Iskoristi svoju šansu! možete pratiti i putem profila na društvenim mrežama Facebook, Instagram i LinkedIn.