Going international - Belgrade Long Nights

Going international - Belgrade Long Nights

Naše istočne komšije iz LC Beograda su u periodu od 12. do 15. decembra, organizovali IMW koji je uzdrmao čitav kontinent! 

Internacionalni motivacioni vikend pod nazivom “Belgrade Long Nights” je pružio priliku svim učesnicima da dožive Beograd na jedan novi i poseban način, sve ljepote grada, nova prijateljstva i, što je neizostavno, ludu zabavu. Boraviti u gradu koji nikad ne spava i družiti se sa EESTECerima širom Evrope, imali su čast i članovi našeg lokalnog komiteta, Rasim Šabanović i Dejan Aćimović



Rasimu ovo nije bio prvi put u Beogradu, ali svaki put se oduševi gostoprimstvom naših komšija:

“Organizacija je, kao i uvijek u Beogradu bila fantastična. Pored toga sve je bilo na vrhunskom nivou, u haosu svih svojih obaveza i zadataka, organizatori su uvijek bili nasmijani i spremni za zabavu što je svim participantima popravljalo raspoloženje.”



“Ono što mogu reći za EESTECere lokalnog komiteta u Beogradu je da su predobri ljudi. Organizacija je odlična. Vidi se da su uložili mnogo truda i kreativnosti.”, poručio je Dejan.



Na pitanje da li bi se ponovo prijavio na ovakav događaj, Rasim je od srca odgovorio da bi se naravno opet prijavio, jer koristi svaku priliku da vidi stare prijatelje, ali i da upozna nove ljude iz čitave Evrope. Također, otkrio je da ga je najviše dojmila grupna posjeta Muzeju savremene umjetnosti i izložbi “Čistač”, Marine Abramović.



Za kraj, Rasim je dao svoj iskren savjet mlađim EESTECerima.

“Preporučio bih svima koji nisu bili na nekom ovakvom događaju da se prijave jer odlazak na ove događaje otvara vrata za upoznavanje ljudi širom Evrope, razna putovanja, ali i sticanje jakih međunarodnih prijateljstava.”