Going international - Autumn Congress 2019

Going international - Autumn Congress 2019

Član Upravnog odbora našeg Udruženja, Seid Korać, imao je priliku biti zvanični predstavnik našeg lokalnog komiteta na "Jesenjem Kongresu 2019" (Autumn Congress 2019 ili CongrESSEN), od 17. do 22. novembra ove godine. Organizatori Kongresa su bile kolege iz EESTEC LC Munich, LC Karlsruhe, LC Aachen i JLC Duisburg. 

Participanti Kongresa su imali priliku učestvovati u radnim sesijama vezanim za branding, EESTech Challenge, regionalizaciju, kao i Open Space Technology. Također, na Skupštini imali su priliku diskutovati o izvještaju board-a EESTEC-a, internacionalnih timova i board asistenata, o promjenama statuta i pravilnika poslovanja Udruženja. 

Pored toga Seid je imao priliku upoznati jako puno različitih ljudi iz svih dijelova Evrope, degustirati njihovu tradicionalnu hranu i piće, kao i predstaviti našu državu i lokalni komitet. S obzirom na to da je ovo bio njegov prvi internacionalni događaj na koji je otputovao, zasigurno će mu Kongres ostati urezan u sjećanje do kraja života, a u nastavku pročitajte njegove utiske s razmjene.





“Preporučio bih svima da idu na internacionalne događaje, zato što EESTEC nudi priliku svim članovim da za veoma malo novca putuju po Evropi, ali i ono najvažnije: EESTEC omogući nagli porast motivacije nakon event-a, jer budeš okružen odgovornim i motivisanim ljudima koji zrače enormnim EESTEC spiritom, a to veoma brzo prenesu na nas same.”