Održan hackaton EESTech Challenge Sarajevo 2019

Održan hackaton EESTech Challenge Sarajevo 2019

U prostorijama "Blum labs" u zgradi Energoinvesta 30.03.2019. održan je hackaton EESTech Challenge Sarajevo 2019. U ovom 24-satnom takmičenju takmičilo se 10 timova sastavljenih od po troje mladih i ambicioznih studenata iz Sarajeva. Ovogodišnji hackaton je bio na planetarno popularnu temu Internet of Things (IoT). Zadatke su pripremali i ocijenjivali profesori sa Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu: Samim Konjicija i Emir Sokić.

Nakon zanimljivog takmičenja, dobili smo i pobjednike. Čast nam je predstaviti pobjednički tim koji ide na internacionalno takmičenje u Minhen: Haris Čengić, Haris Hodžić i Emir Kurtanović.  Finalna runda se održava u Minhenu od 26. do 30. maja. Našim pobjednicima na finalnom takmičenju želimo mnogo uspijeha.

Srebreni partner projekta je kompanija GENE - "General Engineering" doo

Sajam su podržale i kompanije: Energoinvest dd, Kantić Touristik, Džajić commerce, Kreis, Didakta, Vitinka, Ledo, Mepas, Konica Minolta i Subašić. 

Više informacija o samom projektu, našim sponzorima i atmosferi na samom takmičenju možete saznati na facebok stranici projekta.