Drugi EESTEChat: “BiH: Otići ili ostati?”

Drugi EESTEChat: “BiH: Otići ili ostati?”

U saradnji sa organizacionim odborom projekta JobFAIR ‘21 uspješno je održan drugi EESTEChat. Cilj, kao i uvijek, bio je kreirati prostor u kojem mladi ljudi mogu iznositi svoja mišljenja i stavove, diskutovati i čuti mišljenja drugih. 

Drugi EESTEChat održan je u petak, 15. oktobra, u već poznatom okruženju - hotelu Marriot. Govornik na temu: “BiH: Da li ostati ili otići?” bio je uspješni poduzetnik i motivacioni govornik Kemal Balihodžić. Njegova svestranost se očituje u različitim djelatnostima kojima se bavi: stručnjak za medije i komunikaciju, međunarodni profesionalni trener iz raznih oblasti, te autor tri uspješne knjige. 

Kako je ovo tema koja uvijek pokreće diskusiju, tako je bilo i ovog puta. Nema tačnog odgovora, ali ono što je najvažnije, kako Kemal kaže: “I kad razgovaram s mladim ljudima uvijek ih vraćam na jednu ključnu stavku, da je OK probati i padati. Da je ok ako je neko ispred njih jer nije svačija stepenica ista. Da je u tim godinama možda važnije slušati nego pričati, da je važnije kako se oni osjećaju nego kako ih drugi doživljavaju... “. 

Zahvaljujemo se svima za učešću, te Kemalu za izdvojeno vrijeme i novu dozu motivacije. Pozivamo vas da se pridružite i na narednom EESTEChatu, a više o terminu, temi i novom gostu saznat ćete putem EESTEC LC Sarajevo društvenih mreža.