Uspješno savladane osnove web developmenta!

Uspješno savladane osnove web developmenta!

Ispiti su završili, a početak novog semestra je idealna prilika za sticanje novih znanja i iskustava. Stoga, 6. i 7. marta uspješno smo realizirali radionicu pod nazivom “Osnove web developmenta”. Web development je jedna od najatraktivnijih vještina koja sa sobom donosi mnoštvo poslovnih prilika. Njegovo poznavanje čini mlade daleko poželjnijim na tržištu rada, a isto tako može uvesti i u druge oblasti IT-a. 

Prvi dan radionice održan je u prostorijama Elektrotehničkog fakulteta, te uz poštivanje svih epidemioloških mjera, dok je drugi dan bio realiziran u online režimu. Predavači su bili Haris Botić i Amer Zavlan.  16 učesnika i učesnica imalo je priliku naučiti nešto više o frontendu i backendu developmenta web stranice. Tehnologije sa kojima su se upoznali su: HTML & CSS, Bootstrap, SQL i Laravel. 

Oba dana vlada je odlična atmosfera. Zahvaljujemo se svima za učešće, te se nadamo da će uspješno primjenjivati stečena znanja. A našim trenerima hvala za izdvojeno vrijeme i mnogo korisnih informacija.