Open Space Technology - Vaša prilika da zablistate

Open Space Technology - Vaša prilika da zablistate

Sajam zapošljavanja za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta i ekonomije "JobFAIR ‘16 - Iskoristi svoju šansu!" se po osmi put održava u Kampusu Univerziteta u Sarajevu, 7. i 8. novembra. Osim sajamskog karaktera, JobFAIR ima i mnoge popratne aktivnosti među kojima je Open Space Technology (OST).


Open Space Technology predstavlja koncept interativne radionice čiji je cilj pristupiti određenoj temi/problemu iz više aspekata i pokušati doći do što jasnijih zaključaka vezanih za istu.


Ovaj koncept pruža priliku studentima i predstavnicima kompanija da skupa rade na rješavanju zanimljivih problema, koji su aktuelni u poslovnom svijetu i s kojima se kompanije učesnice svakodnevno suočavaju.



OST pruža mnoge mogućnosti za sve učesnike. Za predstavnike kompanija ovo je jedinstven i idealan način da predstave način rada studentima te ih upoznaju sa tehnologijama koje se koriste. S druge strane, studenti imaju priliku da doprinesu kreativnom rješavanju problema i, na taj način se pokažu predstavnicima kompanija kao potencijalni uspješni uposlenici njihove kompanije.


Ovakva interaktivna radionica studentima daje priliku da ostave utisak kritičkog i kreativnog razmišljanja i da na taj način budu primjećeni od strane predstavnika kompanija.
Svi prisutni će imati priliku razgovarati sa predstavnicima sljedećih kompanija: Infobip, Authority Partners, Rubicon, Zira, Symphony i Mistral.



Teme o kojima će se diskutovati na ovogodišnjoj OST radionici su:


-Development lifecycle
-From internship to full-time job: How to get there?
-Kako se brzo prilagoditi novim tehnologijama?
-Test Automation
-Continuous Deployment - Keeping up with the clients
-Internet of Things
-Cross Platform Game Development


Iskoristite ovu jedinstvenu priliku! Napravite prvi korak i ispunite prijavu !


Čekamo Vas u utorak, 08. novembra u 11:15 u EE1 sali Elektrotehničkog fakulteta.