Going international - Exchangers: Restart the summer

Going international - Exchangers: Restart the summer

Član Upravnog odbora našeg Udruženja, Adil Karadža, imao je priliku biti participant ljetne razmjene u Kotoru, Crna Gora, od 15. do 21. augusta ove godine. Organizatori razmjene su bile kolege iz EESTEC LC Podgorica kojima se ovim putem zahvaljujemo na gostoprimstvu. Pored Kotora, participanti širom Evrope su uživali u ljepotama Budve, Cetinja i planine Lovćen. Zasigurno će našem Adilu ova razmjena ostati duboko urezana u sjećanje jer je to bio njegov prvi internacionalni događaj na koji je otputovao. U nastavku pročitajte Adilove utiske s razmjene.





“Najviše su me dojmili ljudi koje sam upoznao, i organizatori i učesnici razmjene. Ta prijateljstva i kontakti koji ostaju nakon jednog ovakvog događaja su od neprocjenjive vrijednosti. Participanti su bili iz svih krajeva Evrope, svi su došli “naoružani” pozitivnom energijom i EESTEC spiritom što je jedino moglo rezultirati super druženjima, zabavama i momentima za pamćenje. Organizatori su bili izvrsni, uvijek dobro raspoloženi, tu uvijek na raspolaganju. Zahvaljujem im se ovim putem.

Ljepote crnogorskog primorja, kao i njihove planine, me nisu ostavile ravnodušnim. U Kotoru mi se najviše dopao stari dio grada i tvrđava, a u Budvi poznata plaža Jaz kao i Aquapark Budva u koji smo išli zadnji dan razmjene. Također bih izdvojio internacionalnu večer gdje je svaki LC imao priliku da predstavi tradicionalna pića i hranu svoje države i/ili grada, ali isto tako degustira sve što su drugi pripremili. Naravno, ni tu nije izostalo dobrog provoda.

Ovo je za mene bilo nezaboravno iskustvo. Nadmašilo je sva moja očekivanja, a EESTEC je dobio potpuno novu dimenziju u mojim očima, što me dodatno motiviralo za rad u Udruženju kako na lokalnom tako i na internacionalnom nivou. "








“Preporučio bih svima da se prijavljuju na internacionalne događaje, jer zasigurno trebaju iskusiti i drugu stranu EESTEC-a, koja je na kraju krajeva i najvažnija - spajanje ljudi, prijateljstva, veze, kontakti...”