Free Professional Software Tester kurs

Free Professional Software Tester kurs

EESTEC LC Sarajevo i System Verification predstavljaju ponudu za studente Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu, koji žele da napreduju i već razmišljaju o mogućem zaposlenju.

Švedska kompanija System Verification, učesnica JobFAIR '16, u saradnji sa ACADEMY387 organizuje kurs Professional Software Tester (Certified). Cilj ovog kursa je da participanti steknu odlično znanje o testiranju softvera i rukovođenju zahtjevima te da postanu certificirani u ISTQB Certified Tester Foundation Level. Polaganje i ISTQB certifikat su također uključeni u sadržaj kursa zahvaljujući kompaniji System Verification.

Cijena kursa je 349KM, međutim, zahvaljujući saradnji koju EESTEC LC Sarajevo ima sa ovom kompanijom, 75 studenata će imati priliku pohađati kurs besplatno.
Kurs traje 5 dana i na engleskom je jeziku.

Posebno je važno napomenuti da kompanija System Verification namjerava povećati broj uposlenika u naradnoj godini te će polaznici koji se budu najviše isticali tokom trajanja kursa dobiti šansu za intervju za posao u System Verification.

Prezentaciju kursa za sve zainteresovane studente će održati direktor Henrik Sällman i profesor Magnus C. Ohlsson, 10. januara u 9h u prostorijama Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu.

Prijaviti se možete preko ACADEMY387 i bitno je da u prijavi navedete da ste student, trenutnu godinu studija i odsjek.

Ukoliko se desi situacija da veći broj studenata aplicira za prvi krug, obavit će se selekcija datih prijava s obzirom da samo 25 studenata može uzeti učešće u prvom ciklusu. Svi ostali student koji su se prijavili, a ne dobiju priliku da učestvuju u prvom ciklusu kursa, imat će mogućnost da istom prisustvuju u drugom i trećem ciklusu održavanja datog kursa.



Za sva pitanja i nejasnoće vezane za apliciranje na kurs, kontaktirajte nas putem maila board@eestec-sa.ba ili naše Facebook stranice.

Sretno!